Σκοπός του μαθήματος είναι η κατανόηση της αλληλεπίδρασης γενετικών και διατροφικών παραγόντων στην εκδήλωση των φαινοτύπων με στόχο τις εξατομικευμένες διατροφικές συστάσεις.
Οι φοιτητές/τριες αναμένεται να:
Διδαχθούν θέματα που περιγράφουν τα νεότερα δεδομένα της ανάλυσης του ανθρώπινου γονιδιώματος, τις ομοιότητες και τις διαφορές στη γενετική σύσταση των ατόμων, το ποσοστό γενετικής προδιάθεσης των χρόνιων νοσημάτων και την διαφορετική επίδραση της διατροφικής πρόσληψης στην υγεία και στην νόσο με βάση την διαφορετικότητα των ατόμων