Το αντικείμενο της έρευνάς του εμπίπτει στο ευρύτερο γνωστικό αντικείμενο της διατροφικής βιοχημείας και εστιάζεται σε δύο κατευθύνσεις. Η πρώτη έχει να κάνει με την επίδραση της διατροφής στη λειτουργικότητα των αιμοπεταλίων και μέσω αυτών στις χρόνιες παθήσεις. Εστιαζει κυρίως στην επίδραση του μεταγευματικού δυσμεταβολισμού στη λειτουργικότητα των αιμοπεταλίων. Ο δεύτερος τομέας ενδιαφέροντός του είναι η μελέτη της επίδρασης της διατροφής στην ασκησιογενή μυική βλάβη, η οποία παίζει και το ρόλο μοντέλου οξειδωτικού στρες και φλεγμονής στον άνθρωπο.