Επίσκεψη του Κοσμήτορα της Σχολής Δημόσιας Υγείας, Καθηγητών/τριών και Στελεχών του Rutgers University (NJ, USA) στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο

Ημερομηνία: Πέμπτη, 12 Ιανουαρίου 2023

Η επίσκεψη υλοποιείται στο πλαίσιο του Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ των δύο Ιδρυμάτων (το οποίο υπογράφηκε αρχικά το έτος 2016 και ανανεώθηκε το έτος 2021), για τη συνδιοργάνωση Θερινού Σχολείου (Summer School) της Σχολής Επιστημών Υγείας & Αγωγής του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου με τη Σχολή Δημόσιας Υγείας του Rutgers University.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης θα πραγματοποιηθεί η υποδοχή των εκπροσώπων του Rutgers από την Πρύτανι του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου, Καθηγήτρια Μαρία Νικολαΐδη, θα γίνουν συναντήσεις για νέες εκπαιδευτικές και ερευνητικές συνεργασίες, θα διεξαχθούν ομιλίες και ακολούθως θα αναλυθούν οι λεπτομέρειες για τα short courses των επομένων μηνών. Το πρώτο από αυτά θα υλοποιηθεί στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο και στην Πελοπόννησο τον Μάϊο-Ιούνιο 2023, με συμμετοχή 32 μεταπτυχιακών φοιτητών από το Rutgers University και το Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο.

Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι για τη διεύρυνση της συνεργασίας του Πανεπιστημίου μας με το Rutgers University, το οποίο είναι ένα από τα μεγαλύτερα Πολιτειακά Πανεπιστήμια των ΗΠΑ με περισσότερους/ες από 70.000 φοιτητές/ιες σε όλα τα επιστημονικά αντικείμενα και εξαιρετικές εκπαιδευτικές και ερευνητικές υποδομές. Ειδικά στη Σχολή Δημόσιας Υγείας του Rutgers University φοιτούν 2.500 φοιτητές/τριες σε 8 διαφορετικά αντικείμενα/προγράμματα σπουδών.

Δείτε το Πρόγραμμα της Επίσκεψης πατώντας ΕΔΩ

Δείτε την Ανακοίνωση της Σχολής Επιστημών Υγείας & Αγωγής, πατώντας ΕΔΩ