να δώσει στους φοιτητές/ριες τα εφόδια εκείνα που θα τους είναι απαραίτητα για την απασχόλησή τους σε μονάδες τροφοδοσίας, επισιτισμού ή μαζικής εστίασης,
να τους διδάξει τις έννοιες της συστημικής προσέγγισης και της διαχείρισης ολικής ποιότητας,
να παρουσιάσει θέματα οργάνωσης και διοίκησης καθώς και προγραμματισμού και λήψης αποφάσεων,
να δοθεί έμφαση στην οργάνωση του τμήματος διατροφής σε μονάδες υγείας.
Ικανότητες
να εφαρμόζουν τις σύγχρονες αρχές για τη διαχείριση ολικής ποιότητα
να διαχειρίζονται τις λειτουργίες σίτισης σε νοσοκομεία
Δεξιότητες
να συντάσσουν περιγράμματα θέσεων εργασίας για το προσωπικό
να κάνουν ανάλυση κόστους σε φαγητά και γεύματα
να κάνουν αξιόπιστες διατροφικές αναλύσεις για φαγητά και γεύματα της μαζικής εστίασης
να εντοπίζουν τις βασικές διαδικασίες και την τεκμηρίωση για συστήματα διαχείρισης ολικής ποιότητας
να διαχειρίζονται μη συμμορφώσεις και να προτείνουν διορθωτικές και προληπτικές ενέργειες