Με την επιτυχή ολοκλήρωση του μαθήματος ο/η φοιτητής/τρια θα:
- έχει κατανοήσει τη σημαντική συμβολή των εφαρμογών βιοτεχνολογίας στη σύγχρονη διατροφή,
- έχει προχωρημένη γνώση στις βασικές αρχές βιοαντιδραστήρων και υπολογισμούς σε συστήματα βιοαντιδραστήρων,
- είναι σε θέση να συγκρίνει και να αξιολογήσει τον ρόλο των μικροοργανισμών των βιομηχανικών ζυμώσεων (βακτήρια, μύκητες, ζύμες),
- έχει προχωρημένη γνώση και έχει κατανοήσει τις «χρήσιμες» ζυμώσεις (αλκοολική ζύμωση, γαλακτική ζύμωση, προπιονική ζύμωση), την τεχνολογία παραγωγής μικροβιακής πρωτεΐνης, ελαίων, πολυσακχαριτών, κ.ά,
- έχει προχωρημένη γνώση για τη χρήση της βιοτεχνολογίας στην επεξεργασία αποβλήτων,(αναερόβια, αερόβια, κομποστοποίηση),
- είναι σε θέση να προσδιορίσει και να κατανοήσει τις επιτεύξεις της σύγχρονης βιοτεχνολογίας (ανασυνδυασμένο DNA, κλωνοποίηση, γενετική μηχανική).