Με την επιτυχή ολοκλήρωση του μαθήματος ο φοιτητής/τρια θα:
- έχει προχωρημένη γνώση και θα έχει κατανοήσει τις βιοχημικές μεταβολές που λαμβάνουν χώρα κατά την επεξεργασία και την αποθήκευση των φυτικών και ζωικών τροφίμων,
- είναι σε θέση να περιγράψει και να εκτιμήσει τις κύριες αναμενόμενες βιοχημικές μεταβολές ανά κατηγορία τροφίμων,
- είναι σε θέση να προσδιορίσει και να κατανοήσει τους μηχανισμούς διά μέσου των οποίων λαμβάνουν χώρα οι βιοχημικές μεταβολές κατά την επεξεργασία και την αποθήκευση των φυτικών και ζωικών τροφίμων,
- έχει προχωρημένη γνώση σε θέματα που αφορούν στην αξιοποίηση των βιοχημικών μεταβολών των τροφίμων για τις ανάγκες της τεχνολογίας τροφίμων,
- είναι σε θέση να συγκρίνει και να αξιολογήσει την επίπτωση των διαφόρων βιοχημικών μεταβολών επί της διατροφικής αξίας και των οργανοληπτικών χαρακτηριστικών των τροφίμων.