Η ερευνητική δραστηριότητα εμπίπτει στο αντικείμενο της Χημείας Τροφίμων με εφαρμογές και στη διατροφή. Εστιάζει στη μελέτη των συστατικών και των ιδιοτήτων των τροφίμων και στον σχεδιασμό νέων τροφίμων. Για το σκοπό αυτό λαμβάνουν χώρα μελέτη της χημικής σύστασης και συγκεκριμένων βιοδραστικών συστατικών, των φυσικοχημικών ιδιοτήτων, των οργανοληπτικών χαρακτηριστικών, της διατροφικής αξίας και των βιο-λειτουργικών ιδιοτήτων συμβατικών τροφίμων και τροφίμων που σχεδιάζονται με στοχευμένες ευεργετικές για την υγεία μεταβολικές επιδράσεις.