Παρακολουθείστε τις Ανακοινώσεις στο Κινητό ή στον Υπολογιστή σας

Ροές περιεχομένου RSS

Μπορείτε να παρακολουθείτε τις ανακοινώσεις που αναρτώνται στον ιστότοπο του τμήματος χρησιμοποιώντας τις ροές περιεχομένου RSS.

To RSS (Really Simple Syndication) είναι ένας δημοφιλής τρόπος για να ενημερωνόμαστε για τα γεγονότα χωρίς να χρειάζεται να επισκεπτόμαστε κάθε φορά τους σχετικούς δικτυακούς τόπους. Το RSS είναι μια τεχνολογία του Διαδικτύου, η οποία επιτρέπει σε εκατομμύρια χρήστες παγκοσμίως, που επιθυμούν να παρακολουθούν τα αγαπημένα τους websites και blogs να λαμβάνουν ενημερώσεις και περιεχόμενο την στιγμή που δημοσιεύεται. Το RSS προσφέρει περιεχόμενο από τις ιστοσελίδες της επιλογής μας την στιγμή που δημοσιεύονται. Ροές περιεχομένου υποστηρίζονται και για τα μαθήματα του e-class ώστε να μπορείτε να παρακολουθείτε τις ανακοινώσεις των μαθημάτων που είστε εγγεγραμμένοι/ες.

Για να παρακολουθήσετε τις ανακοινώσεις του τμήματος θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε κάποια εφαρμογή ανάγνωσης ειδήσεων. Υπάρχουν πολλές τέτοιες εφαρμογές (RSS readers) και μπορείτε να επιλέξετε κάποια απ’ αυτές που προτιμάτε. Παρακάτω δίνονται οδηγίες για την χρήση της εφαρμογής Feeder. Το Feeder είναι ένας αρκετά δημοφιλής αναγνώστης ροών περιεχομένου που λειτουργεί σε όλα τα λειτουργικά συστήματα κινητών τηλεφώνων και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σαν επέκταση στον φυλλομετρητή (Browser) του προσωπικού σας υπολογιστή.

Για κινητά τηλέφωνα

Για κινητές συσκευές:
1. Εγκαταστείστε την εφαρμογή Feeder (https://feeder.co/)
2. Ανοίξτε την εφαρμογή και επιλέξτε την προσθήκη μιας νέας ροής περιεχομένου πατώντας το σύμβολο + .
3. Στο πεδίο που εμφανίζεται, εισάγετε την διέθυνση των ροών περιεχομένου του ιστότοπου του τμήματος. Η διέυθυνση βρίσκεται αντιγράφωντας με δεξί κλικ τον υπερσύνδεσμο του εικονιδίου που βρίσκεται στο άνω δεξί τμήμα της ιστοσελίδας (https://dnd.hua.gr/feed).

Για τον προσωπικό σας υπολογιστή

Για τον προσωπικό σας υπολογιστή:
1. Ανοίξτε τον περιηγητή Mozilla Firefox και επιλέξτε settings – extentions and themes. Αναζητείστε την επέκταση feeder. Εναλλακτικά μπορείτε να κατεβάσετε το Feeder από την ιστοσελίδα του https://feeder.co/
2. Εγκαταστείστε την επέκταση και προσθέστε την διεύθυνση του ιστότοπου του τμήματος (https://dnd.hua.gr/feed) για να παρακολουθείτε τις ανακοινώσεις. Κατά την πρώτη χρήση της επέκτασης, σας ζητείται αν θέλετε να γραφτείτε ή να χρησιμοποιήσετε τον λογαριασμό σας google. Κάτι τέτοιο δεν είναι απαραίτητο και μπορείτε να αγνοήσετε τα βήματα αυτά χωρίς να υπάρχει πρόβλημα στην λειτουργικότητα της επέκτασης.