Το μάθημα ευαισθητοποιεί τον φοιτητή σε σχέση με τη σημασία της εφαρμογής μεταρρυθμιστικών μέτρων στον τομέα της διατροφής. Με την επιτυχή ολοκλήρωση του μαθήματος ο φοιτητής/τρια θα είναι σε θέση να:
- επισημαίνει τις αλλαγές που έχουν συντελεσθεί στην παραγωγή και κατανάλωση τροφής στη διάρκεια του 20ου αιώνα σε παγκόσμιο επίπεδο.
- κατανοεί τον τρόπο με τον οποίο η παραγωγή και διανομή της τροφής επηρεάζει τη δίαιτα και τη διατροφική κατάσταση των πληθυσμών.
- έχει γνώση για τα κυριότερα διατροφικά προβλήματα τα οποία αντιμετωπίζουν οι πολίτες στις αναπτυγμένες καθώς και στις λιγότερο αναπτυγμένες χώρες.
- κατανοεί τη σχέση ανάμεσα στην παραγωγή τροφίμων, τις διατροφικές συνήθειες και την βιωσιμότητα του φυσικού περιβάλλοντος.
- αναγνωρίζει τη σημασία της εφαρμογής μέτρων για την υποστήριξη μιας βιώσιμης διατροφής σε τοπικό και διεθνές επίπεδο.