Η Αντωνία Ματάλα επέβλεψε τη δημιουργία του Εικονικού Μουσείου Κυπριακών Τροφίμων και Διατροφής . Συμμετείχε στο έργο Update of the European Food Safety Authority Comprehensive Food Consumption Database με δεδομένα για τη διατροφή κατά τη διάρκεια του θηλασμού. Είναι μέλος της ερευνητικής ομάδας της μελέτης ΜΕDIS εξετάζοντας τη διατροφή στη νησιωτική Μεσόγειο σε συσχέτιση με γεωγραφικούς και κοινωνικούς παράγοντες, καθώς και του δικτύου Promoting Innovation of ferMENTed fOods (PIMENTO) το οποίο διερευνά τις προοπτικές των παραδοσιακών ζυμούμενων τροφίμων στις Ευρωπαϊκές χώρες (πρόγραμμα COST).