εξοικειωθούν με τη διαδικασία διατροφικής φροντίδας, καθώς και με τα έγγραφα/εργαλεία που χρησιμοποιούνται.
είναι σε θέση να αναγνωρίζουν άτομα σε διατροφικό κίνδυνο και να αξιολογούν συνολικά τη διατροφική κατάσταση ασθενών, με σκοπό την εκτίμηση των διατροφικών αναγκών στην κλινική πρακτική.
μπορούν να σχεδιάζουν διαιτητικά σχήματα και να τα τροποποιούν ανάλογα με τις ανάγκες των ασθενών.
έχουν τη δυνατότητα να παρέμβουν στο άτομο με παχυσαρκία.
Λήψη αποφάσεων
Αυτόνομη εργασία
Ομαδική εργασία
Σχεδιασμός και διαχείριση έργων
Σεβασμός στη διαφορετικότητα και στην πολυπολιτισμικότητα
Επίδειξη κοινωνικής, επαγγελματικής και ηθικής υπευθυνότητας και ευαισθησίας σε θέματα φύλου
Άσκηση κριτικής και αυτοκριτικής
Προαγωγή της ελεύθερης, δημιουργικής και επαγωγικής σκέψης